10 míst, o kterých možná nevědí ani zkušení cestovatelé...

Cestování je bez pochyby jednou z nejvíce obohacujících zkušeností, které můžete v životě zažít. Umožňuje nám objevovat nová místa, poznávat různé kultury a rozšiřovat naše obzory. Na světě ale stále existuje několik zajímavých míst, o kterých možná nevědí ani ti nejzkušenější cestovatelé. Pojďme se na ně společně podívat:

1. Čarodějnický tábor v Tanzanii:  

Na ostrově Pemba v Tanzanii existuje tradiční "čarodějnický tábor," kde lidé, kteří jsou podezřelí z čarodějnictví, mohou hledat azyl a ochranu před persekucí.

 

2. Santuario de las Lajas, Kolumbie:

Santuario de las Lajas je bazilika v Kolumbii, která je postavena na úzkém mostě uprostřed kaňonu a je spojována s řadou záhadných zjevení a zázraků.

 

3. Devil's Kettle Falls, USA:

Tyto vodopády v Minnesotě v USA nejsou tak úplně obyčejné. Voda zde totiž mizí v otvoru ve skalách a nikdo neví, kam přesně putuje. Tuto záhadu dodnes nikdo nerozluštil.

 

4. Kámen čarodějnic, USA:

Na území New Hampshiru v USA stojí obrovský kámen, který se nazývá "Kámen čarodějnic." Věří se, že byl používán při záhadných rituálech a je opředený mnoha pověstmi spojenými s nadpřirozenými jevy.

 

5. Vesnice na aktivní sopce, Japonsko:

Na sopce Aogashima v Japonsku žije několik stovek lidí ve vesnici postavené na okraji kráteru stále aktivní sopky. Údajně se zároveň jedná o nejmenší vesnici v Japonsku.

 

6. Cueva de los Cristales, Mexiko:

V této jeskyni v mexickém městě Naica se nachází obrovské krystaly selenitu. Některé z nich dosahují délky až 11 metrů. Extrémní podmínky uvnitř jeskyně však dělají toto místo poměrně záhadné a také obtížně dostupné.

 

7. Meroe, Súdán:

V tomto komplexu se nachází přes 200 pyramid, což je více než v Egyptě. Pyramidy v Meroe jsou známé svým charakteristickým tvarem s úzkými vrcholy, který se liší od egyptského stylu. Byly postaveny v období mezi 4. a 3. stoletím př. n. l. a 3. stoletím n. l. a sloužily jako pohřebiště nubijských králů a královen.

 

8. Město opuštěných lodí, Nový Zéland:

V zátoce Nouvelle na Novém Zélandu leží pohřebiště opuštěných a zchátralých lodí, což tvoří hodně podivnou scenérii. Toto místo není ani vyznačeno v žádné mapě a je prý i trochu obtížné se na něho dostat.

 

9. La Rinconada, Peru:

La Rinconada je vesnice ležící v Peru ve výšce přibližně 5 100 metrů nad mořem. Toto místo je nejvýše položené trvale obydlené místo na planetě. Vesnice je závislá na těžbě zlata a je známá svým extrémním prostředím pro život.

 

10. Kostnice v Sedle, Česká republika:

Ano, i u nás máme jedno hodně unikátní místo, o kterém zahraniční cestovatelé možná ani netuší. Tato kostnice v Sedle obsahuje kosti více než 40 000 lidí a je zdobena unikátními uměleckými díly vyrobenými z lidských kostí.

 

Ať už jste zkušený nebo začínající cestovatel, doufáme, že Vás tyto zajímavosti o cestování pobavily a inspirují Vás k dalším dobrodružstvím. Svět je plný zajímavých a fascinujících míst, která stojí za to objevovat. A jestliže se Vám podaří navštívit některá z těch výše uvedených, budeme moc rádi když nám dáte vědět, jak se Vám jejich návštěva líbila :-).

 

 

Chcete se na něco zeptat?

NAPIŠTE NÁM

 










 
Zpět do obchodu