Kdy s námi do světa nejezdit?

Důvodů, proč s námi vyrazit na cestu máme plný web, stejně tak je v podstatě každý den sdílíme na našem Instagramu. Komu se naše cesty líbí, může se k nám přidat a tohle velké dobrodružství zažít s námi. Co když ale taková cesta vůbec nemusí být zrovna pro Vás? I to se může stát. Takové špatné rozhodnutí může potom zkazit cestu nejenom Vám, ale i celé skupině. Netvrdíme, že jsou naše cesty určené pro každého. Mnohdy jsou velmi náročné a také nepohodlné. Proto je tedy skutečně nutné zvážit, zda je taková cesta opravdu vhodná právě pro Vás. Abychom Vám váhání a rozhodování ulehčili, sepsali jsme níže 10 případů, kdy byste raději měli cestu s námi vynechat. Tak pojďme na ně.

 

Prosíme Vás, nejezděte s námi když:

 

1. Nejste schopni přijmout odlišnou kulturu, zvyky a pro nás mnohdy nepochopitelné věci, situace a chování. Jak se říká "Jiný kraj, jiný mrav" a obzvlášť v námi navštěvovaných zemích toto platí dvojnásob. Když k nám přijede například Keňan, také se bude divit proč jíme tak divnou hmotu, jako je knedlík a zapíjíme ji pivem. Když například Vy přijedete na jih Mexika, musíte naopak přijmout fakt, že když půjdete do restaurace, nedostanete pití a jídlo do 10 minut, ale naopak budete rádi, když Vám za těch 10 minut donesou jídelní lístek. Tak to prostě je a Vaše řeči a nadávání, jak jim to dlouho trvá, to skutečně nezmění.

 

2. Vám vadí dlouhé přesuny autobusy, nebo nepohodlnými dodávkami, dělá se Vám nevolno v dopravních prostředcích, nedokážete pochopit, že řidič tu klimatizaci v autobuse kvůli Vám opravdu nevypne i když je uvnitř jak v lednici. Na rovinu říkáme, že cestování místní dopravou je mnohdy skutečně nepohodlné. Bez dopravy z místa na místo však cestovat nelze a člověk nic nepozná. A když jste v tak velké zemi, jako například Kolumbie, nebo Peru, je třeba počítat s tím, že jednou jízdou v autobuse strávíte klidně i 16 hodin. Chce to samozřejmě také určitou dávku trpělivosti. O to větší je však cestování místní dopravou zážitek :-).

3. Máte tendenci všechno kritizovat a poukazovat na to, co všechno je v dané zemi a lokalitě špatně a co by mělo být jinak. Takového člověka na našich cestách opravdu nepotřebujeme a po pravdě ani nechceme. A to i v případě, že takové řeči myslíte ze srandy. Věřte, že vtipné se to zdá pouze Vám a ostatním to bohužel akorát kazí zážitky, které si z cesty chtějí odvézt.

 

4. Máte zdravotní problémy, nejste v dobré fyzické kondici, případně máte problém s některou z aktivit v itineráři. Je třeba si uvědomit, že i když v České republice sice ujdete 10km pěšky bez problémů, stejných 10km pěšky v tropickém pralese při teplotě 35 stupňů, téměř 100% vlhkosti a stoupání do kopce, bude pro Váš organismus několikanásobně namáhavější. V tomto případě je skutečně nutná jistá dávka sebereflexe a je třeba zhodnotit, jestli na to skutečně máte.

5. Si chcete hrát za každé situace na hrdinu a dokazovat, že jste nejlepší. Na našich cestách se pohybujeme v naprosto odlišném prostředí, než na které jste zvyklí. Jestliže Vám průvodce řekne, ať něco neděláte, protože to není bezpečné, myslí to vážně a je třeba to respektovat. Neuposlechnutím ohrožujete nejenom sebe, ale znepříjemňujete cestu celé skupině a to nikdo z nás nechce. V takovém případě jste také za svá rozhodnutí plně zodpovědní a nikdo Vám v případě problémů nepomůže.

 

6. Nemáte vztah k přírodě, nerespektujete životní prostředí a naší planetu nevnímáte jako náš jediný domov. Na našich cestách často poukazujeme na důležitost ochrany přírody a ekologického přístupu k naší planetě. Navštěvujeme záchranné stanice pro zvířata a podporujeme ekologické projekty. Jestliže tuto problematiku neberete vážně a co hůř, děláte si z ní srandu, zůstaňte raději doma. Děkujeme :-).

7. Nedokážete přijmout rozhodnutí většiny ve skupině a přizpůsobit se. Samozřejmě, že se vždy snažíme vyjít vstříc a najít schůdnou variantu pro všechny. Program také není vždy povinný a je možné se v průběhu cesty od skupiny odtrhnout a udělat si program vlastní. Jestliže však musí být vždy po Vašem, taktéž u nás neuspějete.

 

8. Chcete jet za každou cenu se svým partnerem, ale vidíte, že ho to vůbec nezajímá. Chápeme, že chcete cestu sdílet s někým blízkým a i když víte, že cestování není zrovna jeho šálek kávy doufáte, že se to třeba touto cestou změní. Prosíme Vás, než toto rozhodnutí uděláte za něho, pečlivě s ním nejdříve pročtěte itinerář cesty. Seznamte ho s veškerými aktivitami, způsobem cestování, navštívenými místy a vše si oba předem odsouhlaste. Pokud k tomu už od začátku přistupuje Váš partner negativně, pojeďte raději sami. Věřte, že se tak vyhnete spoustě nepříjemným situacím a cestu si nakonec užijete o to více.

 

9. Jezdíte na dovolenou, abyste mohli do rána do večera pařit, pít alkohol, či dokonce užívat drogy. Neříkáme, že si na našich cestách nedáme pivko u večeře, nebo drink na pláži. Cestujeme ale hlavně za zážitky a poznáváním dalekých zemí. Pokud chcete na nikdy nekončící párty, jeďte raději na Ibizu. Sami jsme jí 6x navštívili a věřte, že tam budete mnohem více spokojeni, než například na cestě Panamou :-).

 

10. Jste negativní člověk, neradi se smějete, máte neustále špatnou náladu, na všechno nadáváte a neberete život s humorem. Zamračení a věčně naštvaní lidé na našich cestách jednoduše nejsou vítáni.

 

Cílem našich cest je, abyste si z nich odvezli hromadu netradičních, nezapomenutelných a hlavně životních zážitků. Naším velkým přáním také je, aby všechny cesty probíhaly v pozitivní atmosféře, vznikaly v jejich průběhu nová přátelství a i když na nich ne vždy jde všechno podle plánu, stane se ze všech situací nakonec úsměvná historka, kterou budete ještě hodně dlouho s nadšením vyprávět. Pojeďte s námi, pojeďte s úsměvem, otevřeností novým věcem, respektem k dané zemi a ochotou přijmout vše, co Vám na cestě přijde do cesty. Uvidíte, že se Vám s tímto přístupem navštívená země odvděčí způsobem, který jste ani sami nečekali. V pozitivním slova smyslu samozřejmě :-).

 

 

Chcete se na něco zeptat?

NAPIŠTE NÁM

 

Zpět do obchodu